ÎNVĂȚAȚI SĂ SE FEREASCĂ DE ACCIDENTE

Buzăul a găzduit, în aceste zile, etapa finală a celei de a 43-a ediție a concursului național Educație rutieră – Educație pentru viață. Festivitatea de deschidere a concursului a avut loc, în weekend, la sediul Consiliului Județean Buzău, unde participanții, au avut parte de multe surprize oferite de trupa Happy Kids și de elevii de la Liceul de Arte „Margareta Sterian”. După terminarea festivității, cei prezenți au pornit într-un marș colorat pentru a le atrage atenția cetățenilor cu privire la importanța respectării regulilor de circulației.

La etapa finală a competiţiei naționale, care s-a desfăşurat la Școala Gimnazială „Sfântul Apostol Andrei” din Buzău, au participat peste 130 de copii, din 28 de județe. An de an, competiţia are ca scop prevenirea accidentelor de circulaţie în care sunt implicaţi elevii, prin deprinderea unui comportament rutier responsabil în rândul tinerilor, pe baza cunoaşterii şi respectării regulilor de circulaţie.

Participanţii au avut de parcurs probe practice ce au constat în parcurgerea cu bicicleta a unui traseu, într-un parc şcoală, unde a fost punctată cunoaşterea regulilor şi semnelor de circulaţie, precum şi modul de respectare a acestora. De asemenea, a fost testată şi îndemânarea în deplasarea cu bicicleta într-un poligon amenajat cu diferite obstacole. Ultima probă, cea teoretică, a constat în rezolvarea unui chestionar cu 20 de întrebări din legislaţia rutieră.

Festivitatea de premiere a celor clasaţi pe podium va avea loc, miercuri, 5 iulie, începând cu ora 10:00.

Related posts